Västerviks IK förlorade mot Bäcken

Bäcken vann seriefinalen mot Västervik med 4-3

Bäcken tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Västervik i J20 Region syd vår herr på lördagen med 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar. En viktig seger i toppen av tabellen.

Med två omgångar kvar är Västervik på andra plats i tabellen, medan Bäcken leder serien. Fem poäng skiljer lagen åt.

Segern var Bäckens sjunde på de senaste åtta matcherna.

Första perioden var jämn. Västervik inledde bäst och tog ledningen genom Jonathan Kirschner efter 3.09, men Bäcken kvitterade genom Anton Kjellberg. Och Bäcken hann också ta ledningen, genom Dennis Carlsson. Efter 12.58 i andra perioden nätade Jakob Flygt, framspelad av Albin Engström och Noak Kamperhaug och kvitterade för Västervik. Bäcken gjorde 2-3 genom Sam Newberry efter 12.49 i tredje perioden.

Västervik kvitterade till 3-3 genom Noak Kamperhaug med 9 sekunder kvar i perioden av matchen.