Säffle HC förlorade mot Viking HC

Målfest när Viking krossade Säffle i Somashallen

Viking hade inga problem med Säffle i HockeyTrean Värmland, och vann borta med utklassningssiffrorna 10-4 (2-2, 5-0, 3-2).

Vikings tränare Anders Persson:

– Vi gör det vi behöver, en trevlig kväll i Säffle.

I och med detta har Viking fyra raka segrar i HockeyTrean Värmland.

Viking tog ledningen efter 5.06, genom Isak Ahl på pass av Andreas Bergström och William Lundgren.

Laget gjorde 0-2 efter 13.29, när Isak Ahl ännu en gång hittade rätt assisterad av Ville Niemi.

Efter 15.38 i första perioden nätade Tobias Thörner, på pass av Oscar Säily-Jonsson och Casper Fältskog och reducerade åt Säffle.

Säffle kvitterade till 2-2 efter 17.06, genom Oscar Säily-Jonsson framspelad av Alexander Torp Svensson och Tobias Thörner.

Viking spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 2-7 genom två mål av Adam Pettergård, ett mål av Andreas Bergström, ett mål av Edward Enarsson och ett mål av Isak Ahl. Viking var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 10-4.

Adam Pettergård och Isak Ahl gjorde tre mål och en assist var för Viking. Säffles Tobias Thörner stod för tre poäng, varav ett mål för Säffle.

Med en omgång kvar är Säffle sist i serien, och Viking är klara seriesegrare.

Tisdag 13 februari möter Säffle Kristinehamn borta 19.30 och Viking möter Charlottenberg hemma 19.00.