Långshyttan HC förlorade mot Ludvika HF Lightning
Hockeytrean

Målfest när Ludvika krossade Långshyttan i Hemköp Arena

Ludvika hade inga problem med Långshyttan i hockeytrean Dalarna, och vann borta med utklassningssiffrorna 13-1 (7-1, 1-0, 5-0).

– Ingen tung förlust. Vi gör ett stort steg framåt och tar med oss detta till nästa säsong, tyckte Långshyttans tränare Stefan Warg, efter matchen.

Ludvikas tränare Elias Ströberg om matchen:

– En ganska dålig hockeymatch, inte helt oväntat med tanke på matchens betydelse. Lägger matchen bakom oss och fokuserar helhjärtat på stundande playoff som drar igång på fredag nästa vecka. Välkomnar publik ner till hallen för lite mer tempostark ishockey.

Segern var Ludvikas sjätte på de senaste sju matcherna.

Ludvika hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.11 genom Dennis Hedlund, och gick upp till 0-2 innan Långshyttan svarade.

Innan perioden var över hade Ludvika ryckt åt sig ledningen med 7-1. I andra perioden var Ludvika starkast och gick från 1-7 till 1-9 genom mål av Samuel Danielsson och Philip Jonsson - Pepulis. Det skulle komma mer från Ludvika. Ludvika fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-1. Målen i sista perioden gjordes av Alexander Ekberg, Adrian Ericson, Isak Dahlman och Dennis Hedlund.

Ludvikas Isak Dahlman stod för sex poäng, varav två mål, Dennis Hedlund gjorde tre mål och spelade dessutom fram till tre mål, Edvin Näslund gjorde ett mål och fyra assist, Marcus Dahlström hade tre assists och Jesper Borsje Dahlström gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Resultaten i sista omgången innebär att Långshyttan slutar på tionde plats och Ludvika på tredje plats. Ludvika är klart för kvalspel.