Burträsk HC förlorade mot Lejon

Lejon segrade i toppmötet mot Burträsk

Det var toppmatch i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr under fredagen när Burträsk tog emot serieledande Lejon. Lejon vann matchen med 4-3 (1-1, 1-2, 2-0).

– En toppmatch i högt tempo där tillslut utvisningarna blir avgörande till Lejons fördel. Vi skapar mycket men har svårt att sätta chanserna. En tung förlust där jag tycker att vi är värda mer, tyckte Burträsks tränare Lars Isaksson, efter matchen.

Lejons tränare Maria Asserud:

– Juniorerna från J20 dominerade. Tack vare dem och deras insats vann vi. Kul med återväxten i föreningen!

Kian Morén stod för Lejons avgörande mål 13.10 in i tredje perioden.

Segern var Lejons sjätte på de senaste sju matcherna, och sjätte raka segern på bortaplan.

Första perioden var jämn. Burträsk inledde bäst och tog ledningen genom Jonathan Berglund efter 5.07, men Lejon kvitterade genom Pontus Åström efter 15.06. Lejon gjorde också 1-2 efter 2.57 i andra perioden när Ludvig Serrander hittade rätt på pass av Klas Lundström och Samuel Manberg.

Burträsks Niclas Andersson gjorde 2-2 efter 8.46 på pass av Edvin Anthony och Edvin Hedlund.

Sam Lövgren gjorde dessutom 3-2 efter 9.15 framspelad av William Lundberg och Malik Gidlöf.

1.40 in i tredje perioden nätade Lejons Samuel Manberg framspelad av Tim Furtenback och Kian Morén och kvitterade för Lejon.

Efter 13.10 nätade Kian Morén på pass av Aron Kero Holmgren och Tim Furtenback och avgjorde matchen. Morén fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Burträsks andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lejons fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Burträsk är kvar på tredje plats, och att Lejon fortfarande leder serien.

Onsdag 14 februari möter Burträsk Vindeln borta 19.30 och Lejon möter Rosvik hemma 19.00.