Vallentuna-Ormsta förlorade mot IFK Österåker Vikings HC

Efterlängtad seger för Österåker – steg åt rätt håll mot Vallentuna-Ormsta

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Österåker i Hockeytrean östra fortsättningsserie. Men borta mot Vallentuna-Ormsta bröts den tuffa sviten. Det blev 3-5 (0-0, 2-2, 1-3) i matchen i Vallentuna Ishall.

– Ja det känns bra att äntligen få en seger igen, vi har tittat lite på video och tränat på bra, tror grabbarna själva känner att vi tillsammans måste snäppa upp det lite. Vi gör en bra match, lite krampaktigt i andra men sedan tar väl över spelmässigt. Riktigt kul att vi får in Sebastian Modén som gör stor skillnad med kunskap och skills, men stor eloge till alla och lite extra plus till Adam Nilsson Leo Wikström och Samuel Pålsson, kommenterade Österåkers huvudtränare Mikael Trång.

Den första perioden slutade 0–0. Österåker gjorde 0-1 genom Niklas Olsson efter 3.18 i andra perioden.

Vallentuna-Ormsta kvitterade till 1-1 genom Tobias Dahlström efter 5.46 av perioden.

Efter 16.18 gjorde Österåker 1-2 genom Adam Nilsson.

Vallentuna-Ormsta gjorde 2-2 genom Carl Wirström med 3.18 kvar att spela av perioden. 3.36 in i tredje perioden slog Robin Boström till på pass av Egon Waldensten och gav laget ledningen för Österåker.

16.24 in i perioden nätade Vallentuna-Ormstas Carl Wirström återigen framspelad av Tobias Dahlström och kvitterade för Vallentuna-Ormsta.

Österåker tog ledningen med 40 sekunder kvar att spela genom Samuel Pålsson framspelad av Adam Nilsson och Robin Boström.

Laget punkterade matchen med ett 3-5-mål med elva sekunder kvar att spela ännu en gång genom Samuel Pålsson på pass av Robin Boström och Sebastian Modén. 3-5-målet blev matchens sista.

Österåkers Robin Boström stod för fyra poäng, varav ett mål.

Med två omgångar kvar är Vallentuna-Ormsta sist i serien, och Österåker är på sjätte plats.

Tisdag 13 februari spelar Vallentuna-Ormsta borta mot Nynäshamn 19.10 och Österåker mot Gimo hemma 20.00 i Österåker Sportcentrum.