Bollnäs IS vann mot Robertsholms IK

Bollnäs kvalklart efter seger mot Robertsholm

Efter en bra säsong i hockeytrean Gästrikland är Bollnäs nu klart för kval. Det efter seger, 8-1 (1-0, 4-1, 3-0), på hemmaplan mot Robertsholm.

– Helt otrolig insats av grabbarna ikväll, vi visste vad som behövdes för att vi skulle ta oss till kval. Nu är vi där och jobbet fortsätter på måndag, kommenterade Bollnäs assisterande tränare Carl Lundqvist.

Robertsholms tränare Robin Larsson tyckte så här om matchen:

– Säsongen slut! Svårt att spela mot två lag! Tack för i år.

Segern var Bollnäs fjärde på de senaste fem matcherna.

Bollnäs tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Ludwig Woxlin assisterad av Edvin Süstler och Joonas Hatula. Bollnäs hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.21 genom Jasse Mäkäräinen, och gick upp till 5-0 innan Robertsholm svarade.

Segern skrevs till slut till 6-1 för Bollnäs. Bollnäs fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Carl Halvarsson och Joonas Hatula.

Joonas Hatula gjorde två mål för Bollnäs och fyra målgivande passningar, Jasse Mäkäräinen stod för två mål och två assists och Edvin Süstler hade tre assists.

Serien är nu färdigspelad. Bollnäs slutar på tredje plats, och Robertsholm på sjunde plats.