Smedjebacken HC förlorade mot Avesta BK
Hockeytvåan

Avesta slog Smedjebacken efter Tony Thelins dubbel

Det blev Avesta som gick segrande ur mötet med Smedjebacken i hockeytvåan västra B herr på bortaplan, med 5-1 (0-0, 1-0, 4-1).

Avestas tränare Jonas Blomqvist:

– Vi gjorde det vi skulle. Absolut ingen bra match från vår sida men vi har tredjeplatsen och allt i egna händer inför avslutningen.

Smedjebacken får sikta på kval efter förlusten mot Avesta.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 19.21 in i andra perioden som Avesta tog ledningen genom Niclas Hero framspelad av Jakob Karlsson och Oliver Ahlberg.

I tredje perioden kvitterade först Smedjebacken till 1-1. Därefter var det Avesta för hela slanten. Laget gjorde fyra raka mål och tog en enkel seger.

Avestas Philip Andersson stod för tre poäng, varav ett mål.

Med två omgångar kvar är Smedjebacken sist i serien, medan Avesta är på tredje plats.

Smedjebacken möter Guldsmedshyttan i nästa match borta tisdag 13 februari 19.00. Avesta möter samma dag Hallstahammar borta.