IFK Tumba Hockey vann mot Värmdö

5-1 mot Värmdö – nu är Tumba ny serieledare

Tumba och gästande Värmdö möttes i hockeytvåan östra herr på fredagen. Det slutade med seger för Tumba vars segersiffror skrevs till 5-1 (1-0, 2-1, 2-0). I och med detta klättrade Tumba upp till topp på tabellen, på samma poäng som Nacka på andra plats. Nacka har dessutom en match mer spelad. Värmdö ligger på sjätte plats i tabellen.

Det var två formstarka lag som möttes. Tumba tog sjätte segern i rad. Värmdö hade före matchen tre segrar i rad.

Riktigt bra var André Nordstrand, som stod för hela fyra mål för Tumba.

Alexander Sunnefors gjorde också ett mål för Tumba, målet för Värmdö gjordes av Joel Ahlin.

Tumba tog ledningen efter 11.29, genom André Nordstrand framspelad av Christoffer Anren och Elias Jankler. Tumba gjorde två mål i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av André Nordstrand och André Nordstrand.

Värmdö reducerade dock till 3-1 genom Joel Ahlin efter 19.41 av perioden. Tumba fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Alexander Sunnefors och André Nordstrand.

Tumbas André Nordstrand gjorde fyra mål och Elias Jacobs hade tre assists.

Tisdag 13 februari spelar Tumba borta mot Viggbyholm 19.10 och Värmdö mot Åker/Strängnäs hemma 19.30 i Ekhallen.