Munkedals BK förlorade mot Skara IK
Montage
Matchrapport

Skara IK avgjorde i förlängningen mot Munkedal

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Skara IK avgöra den jämna matchen borta mot Munkedal i HockeyTrean Alltrean södra B. Slutresultatet blev 5-6 (3-1, 1-3, 1-1, 0-1). Matchhjälte blev Mattias Allison, som gjorde det avgörande målet med bara fyra sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Ja pucken studsar inte riktigt vår väg just nu, hamnar i underläge i första men reser oss och spelar en riktigt bra hockey och vinner första med 3-1. Andra perioden börjar vi återigen tveksamt och får ett par onödiga och tvivelaktiga utvisningar emot oss och plötsligt är Skara med i matchen igen. I tredje hamnar vi återigen i underläge men gör 5-5 och det ser ut som att vi skall avgöra men åker på ett par utvisningar så det hela går till förlängning där Skara avgör på en riktigt märklig situation när det bara återstår 4 sekunder. Mycket surt, vi får ladda om till på lördag då är det Vita Hästen som gäller, kommenterade Munkedals tränare Christian Rajasalo.

Skara IK:s tränare Patrik Boström tyckte så här om matchen:

– Vi spelar ett ganska bra 3 mot 3. Det är väl som vanligt att båda lagen skapar lite chanser. Vi skapar ett par ordentliga A chanser. Sen att det avgörs på årets struligaste hockeymål gör det ju fantastiskt. Starkt av gubbarna att komma tillbaka efter en dålig första period.

Munkedal var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället Skara IK som hade greppet. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Skara IK gjorde 4-5, återigen genom Didrik Gardelach efter 2.13 i tredje perioden.

Munkedal gjorde 5-5 genom Bryton Wilkinson tidigt i perioden av matchen. I förlängningen tog det 4.56 innan Skara IK avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Mattias Allison, på pass av Simon Samuelsson.

Skara IK:s Viktor Jörnevik stod för fyra poäng, varav ett mål, Didrik Gardelach gjorde två mål och spelade fram till ett mål och Mattias Allison gjorde ett mål och två assist. Filip Ivanovic gjorde två mål och totalt tre poäng för Munkedal.

Det här var Munkedals fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skara IK:s andra uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Munkedal på sjätte plats i tabellen, medan Skara IK är på femte plats.

Lördag 10 februari spelar Munkedal hemma mot Vita Hästen 16.00 och Skara IK mot Motala borta 15.00 i Iver-hallen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games