Alvesta vann mot Eskilstuna Linden
Hockeyettan

Tuff match slutade med seger för Alvesta mot Eskilstuna Linden

En vändning i tredje perioden efter mål av Otto Henell och Hampus Henriksson blev avgörande i matchen i Vårettan södra herr mellan Alvesta och Eskilstuna Linden i Virdavallens Ishall. Bortalaget Eskilstuna Linden hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Alvesta vände matchen och vann till slut med 3-2.

Segern var Alvestas nionde på de senaste tio matcherna.

Eskilstuna Linden började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 32 sekunder slog Adam Helldén till framspelad av Johan Cederberg och Lucas Ekholm. Eskilstuna Linden gjorde 0-2 genom Jesper Bärgård efter 4.43 i andra perioden.

Alvesta reducerade dock till 1-2 genom Victor Kembel med 3.29 kvar att spela av perioden. 6.50 in i tredje perioden nätade Alvestas Otto Henell framspelad av Victor Lindman och William Wennström och kvitterade för Alvesta.

Efter 15.10 nätade Hampus Henriksson framspelad av Otto Henell och avgjorde matchen. Henriksson fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Alvestas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Eskilstuna Lindens andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Alvesta nu ligger på andra plats. Eskilstuna Linden är på tionde och sista plats.

Nästa motstånd för Alvesta är Huddinge. Lagen möts lördag 10 februari 15.00 i Björkängshallen. Eskilstuna Linden tar sig an Segeltorp hemma söndag 11 februari 16.00.