AIK-Hockey Härnösand vann mot Kovlands IshF
J20 Region

AIK Härnösand utklassade Kovland på hemmaplan

AIK Härnösand dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Kovland i J20 Region norr forts herr med hela 7-1 (3-0, 3-0, 1-1).

AIK Härnösand hade före onsdagens hemmamatch nio förluster i rad.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för AIK Härnösands Anthony Marinkovic, som stod för hela fyra mål i matchen.

AIK Härnösand spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Anthony Marinkovic och ett mål av Nils Sundell. AIK Härnösand stod därefter för tre raka mål i början av andra perioden när laget gick från 3-0 till 6-0 på bara 2.51. Efter 5.32 i tredje perioden ökade AIK Härnösand på till 7-0 genom Filip Östman.

Timoer Roodenburg reducerade förvisso, men närmare än 7-1 kom inte Kovland. AIK Härnösand tog därmed en stabil seger.

AIK Härnösands Anthony Marinkovic gjorde fyra mål, Nils Sundell stod för ett mål och två assists och Filip Östman gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Med två omgångar kvar är AIK Härnösand sist i serien, medan Kovland är på sjunde plats.

I nästa match möter AIK Härnösand Vännäs hemma och Kovland möter Clemensnäs hemma. Båda matcherna spelas lördag 10 februari 16.00.