Viggbyholms IK vann mot Järfälla HC

Viggbyholm vann efter förlängning mot Järfälla

Matchen mellan Viggbyholm och Järfälla i hockeytvåan östra herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Viggbyholm avgöra till 6-5 (2-3, 0-1, 3-1, 1-0). Ludvig Johansson blev matchhjälte för Viggbyholm med sitt mål i förlängningen.

Järfällas tränare Thomas Ahlperby:

– Tyvärr klarar vi inte att knyta ihop säcken och tappar en klar ledning.

Med det tog hemmalaget Viggbyholm en skön revansch, eftersom Järfälla vann senaste mötet lagen emellan med hela 8-3.

Järfälla var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Efter 15.36 i andra perioden slog Adrian Sjöqvist till återigen, framspelad av Linus Svensson och Linus Nordin och gjorde 2-4. Viggbyholm hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.05 innan Viggbyholm också avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Ludvig Johansson, på pass av Mattias Tumba.

Järfällas Linus Nordin hade tre assists. Mattias Tumba och Adam Wedberg gjorde två mål och ett assist var för Viggbyholm.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Viggbyholm med 18–25 och Järfälla med 26–23 i målskillnad. Det här var Viggbyholms fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Järfällas fjärde uddamålsförlust.

För Järfälla gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Viggbyholm är på 13:e plats.

Viggbyholm tar sig an Tumba i nästa match hemma tisdag 13 februari 19.10. Järfälla möter Tierp hemma fredag 9 februari 19.00.