Lejon förlorade mot Vindelns HF
Montage
Matchrapport

Målfest när Vindeln krossade Lejon i Skellefteå Kraft Arena

ANNONS

Vindeln hade inga problem med Lejon i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 12-4 (0-2, 8-1, 4-1). Senast lagen möttes vann Lejon med 5-3.

– 3 matcher inom 4 dagar är ganska hårt. Sjukdom bland målvakterna. Vi fick låna 2 stycken J18-målvakter som gjorde sitt bästa!! Vindeln lät pucken göra jobbet och var effektiva framför kassen. Nr 61 Simon Rodling gjorde 6 mål!!! Det är bara att spotta i nävarna och komma igen, kommenterade Lejons tränare Maria Asserud.

Vindelns tränare Jens Endfors om matchen:

– Skönt att vinna igen efter några tyngre matcher. Tycker vi kommer ihop som grupp och bestämmer oss för att ta 3 pinnar ikväll och trots en godkänd första period ligger vi under med 2-0 men det blir lite islossning i andra då det studsar vår väg. Tredje städar vi av samtidigt som luften gått ur Lejon. En gedigen laginsats där alla bidra och extra plus till Simon Rodling som skar guld med sina 6 mål vara 5 i andra perioden.

Vindeln hade före tisdagens bortamatch fyra förluster i rad.

Riktigt bra var Simon Rodling, som stod för hela sex mål för Vindeln.

I början av matchen var Lejon starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Ludvig Serrander och Jacob Marklund. Vindeln hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.22 genom Simon Rodling, och gick upp till 2-4 innan Lejon svarade.

Segern skrevs till slut till 3-8 för Vindeln. Vindeln var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-4 och matchen med 12-4.

Vindelns Alexander Westerbergh stod för åtta poäng, varav ett mål, Simon Rodling gjorde sex mål och två assist, Lucas Edvardsson hade sex assists, Oskar Edmundsson hade tre assists och Nils Karlsson gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Jimmy Hellström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Lejon.

Lejon har fyra vinster en förlust och 23–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vindeln har en vinst och fyra förluster och 21–27 i målskillnad.

För Vindeln gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Lejon fortfarande leder serien, fem poäng före Teg. Noteras kan att Lejon sedan den 22 januari har avancerat fem placeringar i tabellen.

I nästa match möter Lejon Burträsk borta och Vindeln möter Rosvik hemma. Båda matcherna spelas fredag 9 februari 19.30.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM