SK Iron Hockey förlorade mot Hammarby IF

Hammarby vinnare mot Iron – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Hammarby avgöra den jämna matchen borta mot Iron i hockeytvåan östra herr. Slutresultatet blev 2-3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-1). Christoffer Usov blev matchhjälte för Hammarby med sitt mål blott 31 sekunder in i förlängningen.

– Tuff förlust men en bra insats av laget. Enligt min mening så tog vi idag ytterligare ett steg i rätt riktning då vi presterar bättre på rinken som lag, kommenterade Irons huvudtränare Robert Press efter matchen.

Därmed har Hammarby vunnit fyra matcher i rad i hockeytvåan östra herr.

Matchen var länge mållös. Iron ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 1.39 i slutet av perioden av Arthur Andersson och Ludwig Vesterlund. Efter 18.35 i andra perioden slog Alex Mattsson till, på pass av Hampus Bartholdsson och Lucas Selling och reducerade åt Hammarby. 11.41 in i tredje perioden nätade Hammarbys Hampus Bartholdsson framspelad av Jonathan Queckfeldt och kvitterade för Hammarby.

Laget avgjorde matchen med -1.29 kvar att spela genom Christoffer Usov assisterad av Pontus Okerblad Westin och Emil Malysjev. Därmed hade Hammarby vänt matchen.

Iron har en vinst och fyra förluster och 15–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Irons fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hammarbys tredje uddamålsseger.

Med tre omgångar kvar är Iron på 14:e plats i tabellen, medan Hammarby är på tolfte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 9 februari. Då möter Iron GötaTraneberg i Thorséns Arena 19.00. Hammarby tar sig an Lidingö hemma 20.00.