Clemensnäs HC vann mot SK Lejon

Clemensnäs vann toppmötet mot Lejon med 6-4

Clemensnäs tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Lejon i J20 Region norr forts herr på tisdagen med 6-4 (1-2, 2-1, 3-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Clemensnäs ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Lejon på andra plats.

– Det är starkt gjort av oss, tycker vi jobbar stenhårt och är det spelförande laget hela matchen. 3 viktiga poäng, kommenterade Clemensnäs tränare Jesper Johansson efter matchen.

Clemensnäs tog sin fjärde seger i rad i serien, medan Lejons efter sex raka segrar nu förlorade.

Lejon tog ledningen efter 10.30, genom Noel Hamreby assisterad av Melker Holmqvist.

Clemensnäs kvitterade till 1-1 efter 14.33, när Lucas Johansson slog till framspelad av Hugo Dahlborg och Edvin Forsberg.

Lejon tog ledningen på nytt efter 17.11, när Hampus Lövfholm fick träff på pass av Noel Hamreby och Tim Johansson.

Efter 5.51 i andra perioden nätade Elvis Karlsson, på pass av Oscar Fältén och Alex Brandt och kvitterade för Clemensnäs.

Edvin Forsberg gjorde dessutom 3-2 efter 15.39 framspelad av Hugo Karlsson och Hugo Dahlborg.

Lejons Tim Furtenback gjorde 3-3 efter 16.36 på pass av Kian Morén och Klas Lundström.

Kian Morén gjorde dessutom 3-4 efter 20.34 framspelad av Tim Furtenback och Klas Lundström.

Clemensnäs vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-4 till 6-4 i tredje perioden. Forsbergs 6-4-mål kom med 03.24 kvar av matchen.

Lucas Johansson och Edvin Forsberg gjorde två mål och ett assist var för Clemensnäs.

Ett fint lyft i tabellen för Clemensnäs som så sent som den 12 januari låg på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 10 februari. Då möter Clemensnäs Kovland i FD Maskin Arena 16.00. Lejon tar sig an Brunflo J20 hemma 13.00.