Tierps HK vann mot Sollentuna HC

Andersson och Hemström avgjorde hemma mot Sollentuna

Det blev en uddamålsseger för Tierp i matchen mot Sollentuna i hockeytvåan östra herr på tisdagen. Laget vann med 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) hemma i Vegahallen.

– Så härligt med en vinst i så viktig match. I dag var det en riktig karaktärsvinst. Hela laget ska ha beröm, kommenterade Tierps lagledare Eva-Lena Wadberg efter matchen.

Den första perioden slutade mållös. Andra perioden var jämn. Sollentuna inledde bäst och tog ledningen genom Viktor Lundberg efter 9.53, men Tierp kvitterade genom Sammy Andersson. Och Tierp hann också ta ledningen, genom Gabriel Hemström. I tredje perioden höll Tierp i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Tierps andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sollentunas fjärde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Tierp på tionde plats i tabellen, medan Sollentuna är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Tierp är Järfälla. Lagen möts fredag 9 februari 19.00 i Järfälla Ishall. Sollentuna tar sig an Sudret hemma lördag 10 februari 15.00.