Helsingborg förlorade mot Värnamo GIK

Värnamo tog revansch på Helsingborg

Det blev 3-2 (2-0, 1-1, 0-1) till Värnamo när laget mötte Helsingborg på söndagen i HockeyTvåan Alltvåan södra herr. Med det tog bortalaget Värnamo en skön revansch, då Helsingborg vann senaste mötet lagen emellan med hela 7-1.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Värnamo, som nu har fyra raka segrar.

I början av matchen var Värnamo starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Simon Westlund och David Good. Efter 7.32 i andra perioden ökade Värnamo på till 0-3 genom Hugo Larsson.

Efter 19.26 av perioden kunde Linus Dahlgren göra 1-3 för Helsingborg. Efter 9.56 i tredje perioden reducerade Helsingborgs Anton Sjöstrand på nytt. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Det här var Helsingborgs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Värnamos fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Helsingborg är kvar på åttonde plats, och Värnamo stannar på sjätte plats, i tabellen.

Helsingborg möter Bäcken i nästa match borta onsdag 7 februari 19.00. Värnamo möter samma dag Grästorps IK hemma.