Växjö Lakers HC förlorade mot SSK J18
J18 Nationell

Seger för SSK J18 – steg åt rätt håll mot Växjö

SSK J18 har haft en tuff period med fyra förluster i följd i J18 Nationell södra herr. Men borta mot Växjö bröts den sviten. Det blev 2-3 (0-0, 1-2, 1-1) i matchen i Vida Arena.

Balazs Bendeguz Ven blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 17.17 in i tredje perioden.

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen genom Albin Laksonen efter 6.11, men SSK J18 kvitterade genom James Stenberg. Och SSK J18 hann också ta ledningen, genom Nils Håkansson. Växjö kvitterade till 2-2 genom Olle Ågren i tredje perioden. Målet kom med 3.54 kvar att spela.

SSK J18 kunde dock avgöra till 2-3 med 2.43 kvar av matchen genom Balazs Bendeguz Ven.

Växjö har tre vinster och två förluster och 14–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan SSK J18 har en vinst och fyra förluster och 11–18 i målskillnad. Det här var SSK J18:s tredje uddamålsseger.

För SSK J18 gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Växjö är på tredje plats.

I nästa omgång har Växjö HV 71 hemma i Vida Arena, onsdag 7 februari 19.00. SSK J18 spelar hemma mot Växjö lördag 17 februari 16.00.