Brynäs IF vann mot Skellefteå AIK
J18 Nationell

Brynäs fina svit håller i sig efter 4-1 mot Skellefteå

Brynäs är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Skellefteå hemma i Monitor ERP Arena på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 4-1 (1-0, 1-0, 2-1) innebär att Brynäs nu har nio segrar i följd i J18 Nationell norra herr, och är fortfarande obesegrat i år.

– Under stora delar av matchen spelar vi enligt det sätt vi vill spela. Vi håller ihop laget såväl offensivt som defensivt, en bra insats, kommenterade Brynäs assisterande tränare Filip Myrman.

Skellefteås tränare Johan Karlsson:

– Möter ett bra Brynäs med lite folk. Vi gör 2 -1 tredje perioden sedan får vi powerplay men släpper in ett mål i vårt pp. Krämen tog sedan slut. Casper ruud i mål grym. Olle lundström har gjort en bra helg.

Brynäs tog ledningen efter 8.22, genom Elias Kedling assisterad av Theo Östberg. Efter 7.02 i andra perioden slog William Odelius till, framspelad av Carl-Wilhelm Brismo och Axel Hillström och gjorde 2-0. 8.42 in i tredje perioden slog Olle Lundström till på pass av Viktor Lundström och Max Johannesén och reducerade för Skellefteå. Fler mål än så blev det inte för Skellefteå.

10.51 in i perioden nätade Brynäs Theo Östberg på pass av Hugo Östberg och ökade ledningen för Brynäs.

Efter 14.03 slog Sigge Holmgren till framspelad av Theo Östberg och Oscar Berggren och ökade ledningen för Brynäs. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Brynäs Theo Östberg stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Brynäs är i fortsatt serieledning, med 26 poäng efter nio matcher, och Skellefteå på fjärde plats med 15 poäng.

De båda lagen möts igen lördag 17 februari 12.00, i Skellefteå Kraft Arena.