Brynäs IF förlorade mot Rögle
J20 Nationell

Axel Smeds tremålskytt i Rögles seger mot Brynäs

Axel Smeds stod för ett hattrick när Rögle besegrade Brynäs på bortaplan med 4-2 (3-1, 1-1, 0-0) i J20 Nationell Top 10 herr. Ian Scherzer gjorde också ett mål för segrarna, målen för Brynäs gjordes av Gustav Hillström och Linus Molin.

– Matchen är vår från start till mål. Vi gör en helt klart godkänd match från vår sida idag. Kul för Axel Smeds att göra hattrick och bidrar med bra energi till laget. Han är i ett bra flow just nu, tyckte Rögles tränare David Axebrink, efter matchen.

Brynäs tog ledningen efter 8.40, genom Linus Molin framspelad av Viktor Eriksson och Elias Zimmerman.

Rögle kvitterade till 1-1 efter 8.59, när Ian Scherzer hittade rätt.

Laget tog också ledningen efter 15.01, när Axel Smeds slog till.

Rögle gjorde 1-3 efter 17.59, när Axel Smeds återigen fick träff framspelad av Laban Persson och Axel Hurtig.

Efter 5.22 i andra perioden ökade Rögle på till 1-4, återigen genom Axel Smeds.

Gustav Hillström reducerade förvisso, men närmare än 2-4 kom inte Brynäs. Tredje perioden blev mållös och Rögle tog därmed en säker seger. I tredje perioden höll Rögle i sin 4-2-ledning och vann.

Axel Smeds gjorde tre mål för Rögle.

För tabellens utseende betyder det här att Brynäs ligger på tredje plats medan Rögle har sjundeplatsen.

Brynäs tar sig an Färjestad i nästa match borta lördag 17 februari 14.00. Rögle möter samma dag 12.00 Skellefteå AIK J20 borta.