Malmö vann mot Linköping HC

Äntligen seger för Malmö mot Linköping

Det blev fyra förluster i rad för Malmö i J20 Nationell forts herr. Men hemma mot Linköping kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Malmö Isstadion slutade 5-0 (1-0, 3-0, 1-0).

Malmö tog ledningen efter sex minuters spel, genom Ludwig Andersson assisterad av Hjalte Kruse Thomsen och Filip Sitar. I andra perioden var Malmö starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Adam Sikl, Hampus Malm och Hjalte Kruse Thomsen. Till slut kom också 5-0 genom Natanael Lindholm som ökade Malmös ledning framspelad av Filip Sitar efter 18.00 i tredje perioden. 5-0-målet blev matchens sista.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Malmö med 13–21 och Linköping med 7–15 i målskillnad.

Malmö ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Linköping är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Malmö är Oskarshamn. Linköping tar sig an Örebro Hockey J20 borta. Båda matcherna spelas onsdag 14 februari 19.00.