Forshaga förlorade mot Alvesta

Alvesta starkast – avgjorde i förlängningen mot Forshaga

Matchen i Vårettan södra herr mellan hemmalaget Forshaga och gästande Alvesta var oavgjord vid full tid, 1-1. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev William Wennström, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– En jämn match mellan två defensivt starka lag. Tyvärr är vi för dåliga i overtime och får bara med oss en poäng ikväll, kommenterade Forshagas tränare Thomas Engman.

Segern var Alvestas åttonde på de senaste nio matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Första perioden blev mållös. Det var först 9.44 in i andra perioden som Alvesta tog ledningen genom Otto Henell på pass av Victor Widlund och Victor Lindman.

Forshaga kvitterade till 1-1 med 32 sekunder kvar att spela genom Filip Olsson framspelad av Hugo Hell och Hugo Ek Koskela. I förlängningen tog det 1.20 innan Alvesta avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev William Wennström, på pass av Otto Henell.

Det här var Forshagas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Alvestas andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Forshaga nu ligger på sjätte plats. Alvesta är på tredje plats. Så sent som den 4 januari låg Alvesta på sjunde plats i tabellen.

I nästa match, onsdag 7 februari 19.00, har Forshaga Tyringe borta i Tyrs Hov Sportcentra, medan Alvesta spelar hemma mot Eskilstuna Linden.