Västerviks IK vann mot Helsingborg HC Ungdom
J20 Region

Wille Edström tremålskytt i Västerviks seger mot Helsingborg

Wille Edström stod för ett hattrick när Västervik besegrade Helsingborg på hemmaplan med 5-2 (1-0, 3-2, 1-0) i J20 Region syd vår herr. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Adrian Borgstrand och Albin Larsson, målen för Helsingborg gjordes av Julius Ekeroth och Max Leonsson.

Helsingborgs assisterande tränare Oskar Spires:

– Vi är inte med idag, och det straffar oss hårt genom enkla misstag i egen zon. Bara att ladda om inför nästa match.

I början av matchen var Västervik starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Adrian Borgstrand och Albin Larsson. Helsingborg reducerade dock till 2-1 genom Julius Ekeroth efter 5.22 av perioden.

Västervik utökade ledningen på nytt genom Wille Edström efter 9.22 i andra perioden.

Helsingborg gjorde 3-2 genom Max Leonsson efter 13.21 av perioden.

Efter 17.54 gjorde Västervik 4-2, på nytt genom Wille Edström. 17.49 in i tredje perioden slog Wille Edström till återigen och ökade ledningen för Västervik. 5-2-målet blev matchens sista.

Västerviks Wille Edström stod för tre mål och ett assist och Alfons Åhman hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Västervik på fjärde plats och Helsingborg på femte plats.

Tisdag 6 februari spelar Västervik borta mot Mölndal 19.40 och Helsingborg mot Kungälv hemma 19.15 i Olympiarinken.