Orsa IK förlorade mot Grums IK Hockey
J20 Region

Underläge mot Orsa – då vände Grums och vann

Hemmalaget Orsa hade greppet efter första perioden och ledde med 3-1 i J20 Region väst herr. Men Grums vände på matchen och vann till slut med 4-3 (1-3, 1-0, 2-0).

Viggo Eriksson stod för Grums avgörande mål 12.22 in i tredje perioden.

Grums tog ledningen efter 6.14, genom Elias Finstad Andersen på pass av Sivert Ellingsen och Karl Nermo.

Orsa kvitterade till 1-1 efter 11.38, när Emil Hagman slog till assisterad av Samuel Hansen och Isac Hedberg.

Laget tog också ledningen efter 14.40, när Emil Hagman återigen fick träff framspelad av Martin Sucksdorff.

Orsa ökade ledningen till 3-1 efter 19.43, på nytt genom Emil Hagman på pass av Arvid Lind.

Efter 11.06 i andra perioden nätade Eric Granrud, på pass av Ludwig Forsgren och reducerade åt Grums. 5.08 in i tredje perioden slog Alfred Persson till och kvitterade för Grums.

Efter 12.22 slog Viggo Eriksson till framspelad av William Hagenmarck och Alfred Persson och avgjorde matchen.

Orsas Emil Hagman gjorde tre mål.

Det här var Orsas sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Grums fjärde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Orsa ligger kvar på åttonde och sista plats och Grums på andra plats i tabellen.

Tisdag 6 februari 19.00 spelar Orsa borta mot Malung. Grums möter Borlänge hemma i Billerudhallen lördag 10 februari 13.00.