Grums vann mot Charlottenbergs HC
Hockeytrean

Tungt för Charlottenberg – Grums bröt fina vinstsviten

Charlottenberg har haft en stark period i HockeyTrean Värmland och inför matchen borta mot Grums hade laget tagit åtta raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Billerudhallen slutade 5-2 (1-1, 1-1, 3-0). Det var första förlusten sedan den 10 november för Charlottenberg.

– En trist historia men fin tändvätska inför nästa match, Nor hemma, tyckte Charlottenbergs lagledare Helge Wiklund, efter matchen.

Grums tränare Wolmer Edqvist om matchen:

– En fysisk match där vi spelar resolut och vi behövde vända en negativ trend med dåligt spel. Tycker vi vinner klart rättvist sett till spelet över 3 perioder. Vi gör det enkelt i försvarspelet, släpper till få 2-1 och 3-2:or. I tredje perioden lyfter vi ner spelet och får långa anfall och Charlottenberg får problem i sorteringen.

Första perioden var jämn. Grums inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Björn Odot-Andersson efter 3.26, men Charlottenberg kvitterade genom Tobias Nyman bara tre minuter senare. Grums gjorde 2-1 genom Pär Bäcker efter 12.15 i andra perioden.

Efter 14.43 av perioden kunde Gustav Wretling Säterman kvittera till 2-2 för Charlottenberg. Grums spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom två mål av Stefan Thellberg och ett mål av Thom Adams och avgjorde matchen. Det sista målet kom med nio sekunder kvar att spela.

Pär Bäcker gjorde ett mål för Grums och spelade dessutom fram till tre mål och Stefan Thellberg stod för två mål och ett assist.

Det här betyder att Grums nu ligger på andra plats i tabellen, och Charlottenberg är på tredje plats.

Tisdag 6 februari 19.30 spelar Grums hemma mot Kristinehamn. Charlottenberg möter Nor hemma i Gränshallen fredag 9 februari 19.30.