Växjö Lakers HC vann mot Linköping
J18 Nationell

Straffseger för Växjö hemma mot Linköping

Växjö vann en riktigt jämn match mot Linköping i J18 Nationell södra herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Max Isaksson blev hjälte i straffläggningen.

Linköpings tränare Jesper Bohlin tyckte så här om matchen:

– Det var precis som nästan alla matcher i allsvenskan, jämnt resultatmässigt hela vägen in. Jag tycker vi gör en gedigen och bra bortamatch. Vi släpper till väldigt få farliga målchanser och håller vår struktur bra över 60 minuter. Lider med killarna som jobbade hårt och förtjänade att vinna idag.

Växjös fina hemmaform håller i sig. Segern var femte raka i Växjö Ishall.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Sebastian Dahlqvist efter 18.48, men Växjö kvitterade genom Albin Laksonen i slutet av perioden. Efter 11.44 i andra perioden nätade Sixten Påhlman, och gav Linköping ledningen. 4.17 in i tredje perioden nätade Växjös Conrad Svensson på pass av Ola Palme och kvitterade för Växjö. I straffläggningen var det Växjö som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Max Isaksson för.

Det här var Växjös femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings tredje uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Växjö ligger kvar på tredje plats och Linköping sist, på tionde plats i tabellen.

I nästa omgång har Växjö SSK J18 hemma i Vida Arena, söndag 4 februari 13.00. Linköping spelar borta mot HV 71 tisdag 13 februari 19.00.