Leksand vann mot Rögle
J20 Nationell

Leksand J20 fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Leksand i J20 Nationell Top 10 herr. På lördagen mötte laget Rögle i Clas Ohlson Foundation Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Rögle blev 5-1 (1-1, 1-0, 3-0).

Rögles tränare David Axebrink:

– En ganska godkänd prestation utifrån tunnheten vi åker upp med till Leksand. Vi behöver utnyttja effektiviten bättre och vinna fler lösa 50/50 puckar för att vinna denna match idag.

Leksand har skapat en skön vinnarkänsla i Clas Ohlson Foundation Arena. Segern mot Rögle betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Rögle inledde bäst och tog ledningen genom Filip Karlsson efter 8.46, men Leksand kvitterade genom Erik Müller bara tre minuter senare. Leksand gjorde också 2-1 efter 12.19 i andra perioden när Colin Sean Lindemann fick träff. I tredje perioden var Leksand starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Dennis Altörn, Romeo Ekfeldt och Erik Olhans Lind och avgjorde matchen. Det sista målet kom med en sekund kvar att spela.

Erik Olhans Lind gjorde ett mål för Leksand och två målgivande passningar.

Leksand ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Rögle ligger på åttonde plats. Så sent som den 17 januari låg Leksand på tionde plats i tabellen.

Söndag 4 februari möter Leksand Växjö hemma 15.15 och Rögle möter Brynäs borta 12.00.