Filipstads IF förlorade mot Nor

Klar seger för Nor mot Filipstad

Det blev en klar seger för Nor vann på bortaplan mot Filipstad i HockeyTrean Värmland. Nor vann med klara 9-4 (5-1, 1-2, 3-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Filipstad vann med 3-6.

– Årets bottennapp, kommenterade Filipstads tränare Thomas Zander efter matchen.

Därmed har Nor vunnit fyra matcher i rad på bortaplan.

Nor var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-5.

Filipstad hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Efter 2.38 i tredje perioden ökade Nor på till 3-8, på nytt genom Tommie Ardon.

Filipstad reducerade dock till 4-8 genom Billy Dahlgren efter 6.07 av matchen.

Nor kunde dock avgöra till 4-9 med 13.32 kvar av matchen genom Alexander Saikoff.

Nors Tommie Ardon stod för fyra poäng, varav två mål, Alexander Saikoff gjorde tre mål och ett assist, Christian Flödén gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Alex Nygårdhs gjorde ett mål och två assist. Billy Dahlgren gjorde två mål och totalt tre poäng för Filipstad.

Filipstad har två vinster och tre förluster och 27–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nor har tre vinster och två förluster och 25–21 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Filipstad på femte plats i tabellen, medan Nor är på sjätte plats.

I nästa match, fredag 9 februari, har Filipstad Grums hemma i Wasahallen 19.00, medan Nor spelar borta mot Charlottenberg 19.30.