IK Oskarshamn förlorade mot Linköping HC
J20 Nationell

Efterlängtad seger för Linköping – steg åt rätt håll mot Oskarshamn

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för Linköping i J20 Nationell forts herr. Men borta mot Oskarshamn bröts den tunga sviten. Det blev 3-5 (0-2, 1-3, 2-0) i matchen i Be-Ge Hockey Center.

Matchen var länge mållös. Linköping ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 13 sekunder i slutet av perioden av Leo Hendén och Eddie Genborg. Även i andra perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-5.

Efter 5.26 i tredje perioden reducerade Oskarshamns Liam Svensson på nytt på pass av Erik Perlaky och Max Eriksson. 3-5-målet blev matchens sista.

Oskarshamn har två vinster och tre förluster och 19–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har en vinst och fyra förluster och 7–13 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Oskarshamn ligger på sjunde plats medan Linköping har sjätteplatsen. Oskarshamn var elva i tabellen för sju dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa omgång har Oskarshamn Malmö hemma i Be-Ge Hockey Center, onsdag 14 februari 19.00. Linköping spelar borta mot Malmö söndag 4 februari 12.15.