Färjestads BK förlorade mot Djurgårdens IF
J20 Nationell

Djurgården vann borta mot Färjestad

Bortalaget Djurgården tog en uddamålsseger i matchen mot Färjestad i Löfbergs Ice Arena. Laget vann matchen i J20 Nationell Top 10 herr på lördagen med 3-2 (2-0, 1-1, 0-1).

Djurgården spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Arvid Drott, Wilson Björck och Sebastian Lillsund. Efter 13.02 i andra perioden nätade Elliot Ståhlberg, framspelad av Albin Sterner och Noel Fransén och reducerade åt Färjestad. Efter 15.23 i tredje perioden reducerade Färjestad på nytt genom Noel Fransén. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Färjestad har fem förluster och 13–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Djurgården har två vinster och tre förluster och 12–15 i målskillnad. Det här var Färjestads fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Djurgårdens andra uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Färjestad på tionde och sista plats och Djurgården i serieledning.

Nästa motstånd för Färjestad är Brynäs. Djurgården tar sig an Leksand hemma. Båda matcherna spelas lördag 17 februari 14.00.