Brynäs IF vann mot Växjö Lakers HC
J20 Nationell

Brynäs segrade i toppmötet mot Växjö

Det var toppmatch i J20 Nationell Top 10 herr under lördagen när Brynäs tog emot andraplacerade Växjö. Brynäs vann matchen med 5-2 (1-0, 1-1, 3-1).

– Växjö är ett svårt lag och möta men tycker vi följer vår plan helt okej. Vi tappar lite puckar i mittzon i andra perioden som gör att de får lite farliga lägen men annars en bra instats från oss, kommenterade Brynäs tränare Victor Grönberg.

Brynäs började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.05 slog Elias Zimmerman till framspelad av Viktor Eriksson. Efter 6.09 i andra perioden gjorde Brynäs 2-0 genom Jonathan Karlsson.

Växjö reducerade dock till 2-1 genom Jonathan Larsson efter 11.48 av perioden. 8.59 in i tredje perioden slog Mai Crnkic till framspelad av Olle Bjälkefors och Noel Nordh och ökade ledningen för Brynäs.

13.15 in i perioden nätade Växjös Emon Kulmala på pass av Oliver Rosvall och Edvin Modin och reducerade för Växjö. Men mer än så orkade Växjö inte med.

Efter 15.20 slog Noel Nordh till på pass av Eric Hultgren och Viktor Eriksson och ökade ledningen för Brynäs.

Efter 17.43 nätade Hugo Engelaar framspelad av Max Hiltunen och Pontus Falk och ökade ledningen för Brynäs. 5-2-målet blev matchens sista.

Brynäs har tre segrar och två förluster och 23–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Växjö har fyra vinster och en förlust och 17–10 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Brynäs ligger på andra plats medan Växjö har femteplatsen.

Brynäs tar sig an Rögle i nästa match hemma söndag 4 februari 12.00. Växjö möter samma dag 15.15 Leksand borta.