Viking HC vann mot Kristinehamns HT
Montage
Matchrapport

Stort jubel när Viking säkrade seriesegern med vinst mot Kristinehamn

ANNONS

Spelarna i Viking har all anledning att fira efter 5-2 (1-0, 2-1, 2-1) på hemmaplan mot Kristinehamn. Det betyder nämligen att Viking har säkrat seriesegern i HockeyTrean Värmland. Kristinehamn ligger på tredje plats i tabellen.

– Första perioden blir mycket kämpa och Inge större spel utan vi krigar mest vilket ju alltid är bra. Vi går in i andra perioden med en 1-0 ledning och gör en väldigt dålig period kan jag tycka. Men ändå finns hjärta och energi att kriga. Det vi gör jättedåligt i andra, gör vi helt perfekt i tredje och stänger matchen på ett snyggt sätt. Vi vinner serien klart rättvist tycker jag, och det var gött att få göra det! Vill lyfta fram vår målvakt Carl Molander, inger en trygghet som smittar av sig på hela försvaret. Sen måste jag även säga att vi har fått in Adam Pettergård i laget känns otroligt bra. Gör väldigt mycket bra saker på isen. Också kul denna kväll är att Kirre å Broqvist får näta 2 gånger vardera, väl värda det, kommenterade Vikings tränare Anders Persson.

Kristinehamns tränare Fredrik Höggren om matchen:

– Vi gör en bra match 5 mot 5. Vi för spelet större delen av matchen och skapar mycket lägen. Vi faller på utvisningar där vi släpper in 2 i box, och att Viking sätter sina lägen. Finns mycket att ta med in i kommande matcher!

Segern var Vikings åttonde på de senaste tio matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Viking tog ledningen efter 14.05, genom Eric Jansson assisterad av Adam Pettergård och Johannes Matses. Viking gjorde 2-0 genom Erik Brokvist efter 4.06 i andra perioden.

Kristinehamn reducerade dock till 2-1 genom Pelle Svensson efter 6.35 av perioden.

Efter 16.18 gjorde Viking 3-1, på nytt genom Eric Jansson. 3.22 in i tredje perioden nätade Kristinehamns Olle Larsson framspelad av Gustav Palmberg och Victor Nyström och reducerade för Kristinehamn. Mer än så blev det dock inte för Kristinehamn.

8.51 in i perioden slog Erik Brokvist till på nytt på pass av Andreas Bergström och William Lundgren och ökade ledningen för Viking.

Laget punkterade matchen med ett 5-2-mål med 23 sekunder kvar att spela genom Simon Jansson på pass av Adam Pettergård och Johannes Matses. 5-2-målet blev matchens sista.

Vikings Adam Pettergård hade tre assists.

Viking tar sig an Säffle i nästa match borta fredag 9 februari 19.00. Kristinehamn möter Grums borta tisdag 6 februari 19.30.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM