Hofors HC förlorade mot Orsa

Orsa starkast i straffläggningen – vann borta mot Hofors

Det var jämnt hela vägen när Hofors mötte Orsa hemma i hockeytvåan västra A herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 5-4 (1-2, 1-0, 2-2, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Samuel Hansen för.

Orsas tränare Mats Lusth tyckte till om matchen:

– Vi var bättre, helt rättvist, snittåldern idag var 19, starkt att vinna.

Hofors tog ledningen efter 11.19, genom Noël Lengstam på pass av Isac Enmarker och Zebastian Sjödin.

Orsa kvitterade till 1-1 efter 14.31, när Mattias Mårten fick träff framspelad av Emil Mattsson och Alexander Hård Af Segerstad.

Hofors tog ledningen på nytt efter 16.25, genom Gustav Nordström assisterad av Marcel Kanera och Isak Hultman.

Orsa kvitterade till 2-2 efter 20.37, när Samuel Hansen hittade rätt på pass av Oskar Olsson och Dag Sjöberg.

Hofors gjorde 3-2 genom Linus Hedström efter 3.22 i tredje perioden.

Efter 5.46 av matchen kunde Oskar Olsson göra 3-3 för Orsa.

Med 47 sekunder kvar i perioden gjorde Hofors 4-3, återigen genom Gustav Nordström.

Orsa gjorde 4-4 genom Oskar Olsson med en sekund kvar i perioden av matchen. I straffläggningen var det Orsa som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Samuel Hansen för.

Oskar Olsson gjorde två mål för Orsa och ett assist. Gustav Nordström stod för tre poäng, varav två mål för Hofors.

Hofors har fem förluster och 9–25 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Orsa har tre vinster och två förluster och 15–12 i målskillnad. Det här var Hofors femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Orsas tredje uddamålsseger.

Resultatet innebär att Hofors ligger kvar på åttonde och sista plats och Orsa på tredje plats i tabellen.

Söndag 4 februari 14.45 spelar Hofors hemma mot Valbo. Orsa möter Alfta borta i Alfta Ishall fredag 9 februari 19.00.