Nacka HK vann mot Tierps HK

Nacka besegrade Tierp och toppar nu tabellen

Segern mot Tierp på hemmaplan innebär att Nacka nu är serieledare i hockeytvåan östra herr, tre poäng före Tumba. Tumba har dock två matcher mindre spelade. Nacka vann med 6-1 (2-0, 2-1, 2-0). Tierp ligger på nionde plats i tabellen.

– Bra genomförd match av samtliga, bra kreativitet av samtliga, kommenterade Nackas tränare Janne Andersson.

Segern var Nackas sjätte på de senaste sju matcherna, och tolfte hemmasegern i rad.

Nacka startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Hugo Fritzell och Filip Lekbrant. Efter 14.55 i andra perioden ökade Nacka på till 3-0 genom Philip Nilsson Fornes.

Efter 19.05 av perioden kunde Ante Lindström göra 3-1 för Tierp.

Nacka ökade ledningen till 4-1 genom Pontus Palmborg efter 19.53. Nacka fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Lukas Hilding och Filip Lindgren.

Pontus Palmborg gjorde ett mål för Nacka och spelade dessutom fram till två mål och Leo Vasilisson hade tre assists.

Nästa motstånd för Nacka är Spånga. Lagen möts fredag 9 februari 19.10 i Nacka Ishall. Tierp tar sig an Sollentuna hemma tisdag 6 februari 19.00.