IFK Ore förlorade mot Ludvika HF Lightning
Hockeytrean

Ludvika kvalklart efter seger mot Ore

Efter en bra säsong i hockeytrean Dalarna är Ludvika nu klart för kval. Det efter seger, 4-2 (2-0, 0-1, 2-1), på bortaplan mot Ore.

– Skön seger även om vi inte spelar vår bästa ishockey. Vi knyter ihop säcken och kan kontrollera utgången av matchen hyfsat säkert. Laddar om inför Ockra på bortaplan redan på söndag, kommenterade Ludvikas tränare Elias Ströberg.

Segern var Ludvikas fjärde på de senaste fem matcherna.

Ludvika startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Isak Dahlman och Alexander Ekberg. Efter 1.51 i andra perioden slog Viktor Erkapers till, framspelad av Elias Wikstrand och reducerade åt Ore. 5.42 in i tredje perioden nätade Ores William Wikstrand på pass av Viktor Erkapers och kvitterade för Ore.

9.28 in i perioden slog Peter Byström till framspelad av Johan Dahlqvist och gav laget ledningen för Ludvika.

Efter 9.37 nätade Peter Byström på nytt på pass av Isak Dahlman och Alexander Ekberg och ökade ledningen för Ludvika. 2-4-målet blev matchens sista.

Ludvikas Alexander Ekberg stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Ore är kvar på åttonde plats, och Ludvika stannar på tredje plats, i tabellen.

Fredag 9 februari 19.00 spelar Ore hemma mot Älvdalen. Ludvika möter Ockra borta i Lugnets Ishall söndag 4 februari 19.00.