Gislaved förlorade mot Nittorp
Montage
Matchrapport

Linus Karlsson tvåmålsskytt för Nittorp i segern mot Gislaved

ANNONS

Nittorp vann mötet med Gislaved borta med 5-2 (1-1, 2-0, 2-1) på fredagen i Hockeytvåan södra vår herr.

– Vi börjar matchen ändå bra. Vi tar ledningen och spelar rätt bra. Några större individuella misstag gör att Nittorp får ledningen. Vi spelar inte med tillräckligt stort hjärta idag. All heder till motståndaren, men vi är väldigt besvikna med resultatet, kommenterade Gislaveds tränare Marcus Ittonen.

Nittorps tränare Petri Mylläri tyckte till om matchen:

– Vi gör en match på det sättet vi vill spela. Vi för spelet med puck och sätter spelet på ett bra sätt. Vi håller Gislaved på utsidan och stänger matchen. En skön derbyseger.

Första perioden var jämn. Gislaved inledde bäst och tog ledningen genom Albin Boquist efter 4.25, men Nittorp kvitterade genom Aleksei Sibirtsev bara en minut senare. Nittorp startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Jan Haslar och Linus Karlsson. Nittorp ökade ledningen till 1-4, på nytt genom Linus Karlsson efter 4.20 i tredje perioden.

Gislaved reducerade dock till 2-4 genom Theo Lundgren tidigt i perioden av matchen.

Nittorp kunde dock avgöra till 2-5 med 2.52 kvar av matchen genom Emil Broström.

Nittorp ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Gislaved är på tredje plats. Nittorp var tia i tabellen för 17 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Nästa motstånd för Gislaved är Åseda. Nittorp tar sig an Stenungsund hemma. Båda matcherna spelas onsdag 7 februari 19.00.

Den här artikeln handlar om: