Guldsmedshyttan förlorade mot Kumla Hockey
Montage
Matchrapport

Kumla Hockey fortsätter vinna på bortaplan – slog Guldsmedshyttan med 1-4

ANNONS

Kumla Hockey är riktigt svårslaget just nu, och det framför allt på bortaplan, i hockeytvåan västra B herr. Nio segrar i rad på bortaplan har laget efter seger mot Guldsmedshyttan. Matchen slutade 1-4 (0-0, 0-2, 1-2).

– Tycker vi är starka på bortaplan och hemmaplan. Tre förluster varv en på straffar av 25 spelade matcher tycker jag tyder på att vi är starka som lag oavsett var vi spelar, kommenterade Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf.

Guldsmedshyttans tränare Niklas Bernström:

– En tuff match mot seriens bästa lag. Tycker vi håller emot bra långa stunder i matchen men Kumla vinner välförtjänt. Idag räckte vi inte till. Det är bra moral i laget och alla checkar in och jobbar hårt för varandra så vi ser fram emot slutfasen av serien.

Den första perioden slutade mållös. I andra perioden var Kumla Hockey starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Stefan Emmesjö och Linus Nilsson. 3.57 in i tredje perioden nätade Guldsmedshyttans Jesper Arvidsson på pass av Filip Nyberg och Andre Sundén och reducerade för Guldsmedshyttan. Fler mål än så blev det inte för Guldsmedshyttan.

4.43 in i perioden slog Stefan Emmesjö till återigen framspelad av Hampus Dahlqvist och Samuel Näslund och ökade ledningen för Kumla Hockey.

Laget punkterade matchen med ett 1-4-mål med 1.51 kvar att spela genom Viktor Greveback på pass av Stefan Emmesjö och Samuel Näslund. 1-4-målet blev matchens sista.

Kumla Hockeys Stefan Emmesjö stod för tre poäng, varav två mål.

Guldsmedshyttan har en vinst och fyra förluster och 15–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kumla Hockey har fyra vinster och en förlust och 28–11 i målskillnad.

Med tre omgångar kvar är Guldsmedshyttan på sjätte plats i tabellen, medan Kumla Hockey leder serien.

Guldsmedshyttan möter Hallsberg Hockey i nästa match borta fredag 9 februari 19.00. Kumla Hockey möter samma dag Arboga hemma.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games