Eskilstuna Linden vann mot Mjölby
Hockeyettan

Eskilstuna Linden starkast i straffläggningen – vann hemma mot Mjölby

Det var jämnt hela vägen när Eskilstuna Linden mötte Mjölby hemma i Vårettan södra herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0). Lucas Ekholm blev hjälte i straffläggningen.

Med det tog hemmalaget Eskilstuna Linden en skön revansch, eftersom Mjölby vann senaste mötet lagen emellan med hela 7-2.

Första perioden var jämn. Mjölby inledde bäst och tog ledningen tidigt genom William Strand efter 2.43, men Eskilstuna Linden kvitterade genom Alfred Aalto efter 6.09. I andra perioden var Eskilstuna Linden starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Filip Lundqvist och Johan Cederberg. 9.53 in i tredje perioden slog Christoffer Rapp till framspelad av Edvin Lundqvist och Adam Lindblad och reducerade för Mjölby.

Efter 11.40 slog William Strand till återigen på pass av Edvin Lundqvist och Hannes Rydin Irebro och kvitterade för Mjölby.

I straffläggningen var det Eskilstuna Linden som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Lucas Ekholm för.

Mjölbys Edvin Lundqvist hade tre assists.

Det här var Eskilstuna Lindens tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Mjölbys fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Eskilstuna Linden är kvar på tionde och sista plats, och Mjölby stannar på åttonde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Eskilstuna Linden är Huddinge. Mjölby tar sig an Borås hemma. Båda matcherna spelas söndag 4 februari 16.00.