Nor förlorade mot Säffle HC

Efterlängtad seger för Säffle – bröt förlustsviten mot Nor

Säffle har haft en tung period med sju förluster i rad i HockeyTrean Värmland. Men borta mot Nor bröts den tunga sviten. Det blev 4-5 (1-3, 1-0, 2-2) i matchen i Norvalla Ishall.

Säffle stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Nor reducerade dock till 1-3 genom Johan Roos med 4.10 kvar att spela av perioden. Efter 14.51 reducerade Nors Tommie Ardon på nytt på pass av Alex Nygårdhs och Rasmus Persson. 4.16 in i tredje perioden slog Elias Granbom till framspelad av Pontus Skogberg och Johannes Sohl och kvitterade för Nor.

5.38 in i perioden nätade Säffles Oscar Säily-Jonsson på nytt framspelad av Tobias Thörner och gav laget ledningen för Säffle.

Efter 8.08 slog Nikolas Siitari till på pass av Jimmy Wettergren och ökade ledningen för Säffle.

Efter 13.38 nätade Tommie Ardon återigen framspelad av Christian Flödén och Samuel Bergqvist och reducerade åt Nor. Mer än så blev det dock inte för Nor.

Säffles Alexander Torp Svensson hade tre assists. Tommie Ardon gjorde två mål och totalt tre poäng för Nor.

Det här var Säffles andra uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Nor på sjätte plats och Säffle sist, på sjunde plats.

Nor tar sig an Filipstad i nästa match borta lördag 3 februari 15.00. Säffle möter Viking hemma fredag 9 februari 19.00.