Smedjebacken HC vann mot Hallstahammars HK
Hockeytvåan

Efter förlustsviten: Seger igen för Smedjebacken – 6-3 mot Hallstahammar

Fyra förluster i rad i hockeytvåan västra B herr räckte. Hemma mot Hallstahammar bröts den tuffa sviten för Smedjebacken. Det blev 6-3 (1-1, 1-1, 4-1) i matchen på fredagen.

– Otroligt skönt att få in lite segerkänsla i laget! Vi vinner rättvist och håller ett högt tempo matchen igenom, vi ger aldrig Hallstahammar chansen att komma in riktigt i matchen, kommenterade Smedjebackens huvudtränare Marcus Jonsson efter matchen.

Första perioden var jämn. Hallstahammar inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Tobias Hahne efter bara 36 sekunder, men Smedjebacken kvitterade genom Alexander Pettersson efter 8.55. Smedjebacken gjorde 2-1 genom Robert Igel efter 5.26 i andra perioden.

Efter 7.54 av perioden kunde Jesper Hedman kvittera till 2-2 för Hallstahammar. I tredje perioden var det Smedjebacken som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 6-3.

Smedjebackens Isac Birkeholm stod för två mål och ett assist.

Med tre omgångar kvar är Smedjebacken sist i serien, medan Hallstahammar är på sjunde plats.

I nästa match, fredag 9 februari 19.00, har Smedjebacken Avesta hemma i Ovakohallen, medan Hallstahammar spelar borta mot Fagersta.