Adam Fantilli skadade sig i helgen.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Adam Fantilli skars av skridsko – blir borta länge

ANNONS

Adam Fantilli fick en skridskoskena över vaden i helgens möte med Seattle Kraken. Nu missar supertalangen större delen av den resterande säsongen.

I helgen ådrog sig Adam Fantilli en skärskada efter att han träffats av Seattle-forwarden Jared McCanns skridskoskena i samband med en närkamp.

Via sin hemsida meddelar Columbus Blue Jackets att 19-åringen nu förväntas bli borta i åtta veckor till följd av skadan, vilket innebär att han missar stora delar av den resterande säsongen. Skadan uppstod trots att Fantilli bar flera lager av skydd, däribland strumpor i kevlar, enligt insidern Chris Johnston.

Senast i raden av supertalanger att skada sig

Fantilli är den senaste i raden av stortalanger i NHL som ådragit sig skador den här säsongen. Tidigare under säsongen skadade Leo Carlsson sitt knä under natten till julafton, vilket höll honom borta från spel fram till mitten av januari.

I början av januari träffades Connor Bedard av en tackling från New Jersey-backen Brendan Smith som tog så pass illa att supertalangen bröt käken. Chicagoforwarden väntas vara tillbaka i spel någonstans mellan slutet av februari och början av mars.

Adam Fantilli, som draftades som tredje spelare totalt i förra årets NHL-draft, har producerat 27 poäng (12+15) på 49 matcher och ligger med den noteringen på en fjärdeplats i poängligan för rookies. 


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM