Hudiksvalls HC vann mot Nyköping
Hockeyettan

Stark vändning till seger för Hudiksvall mot Nyköping

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i allettan norra mellan Hudiksvall och Nyköping i Holmen Center. Bortalaget Nyköping hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Hudiksvall vände matchen och vann till slut med 4-3, genom mål av Alexander Bjurström och Adam Byström Johansson.

Nyköping tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Elias Stenman. Efter 1.18 i andra perioden nätade Christoffer Jansson, på pass av William Eckmyhl och Jesper Wiberg och kvitterade för Hudiksvall.

Jesper Wiberg gjorde dessutom 2-1 efter 8.55 framspelad av Christoffer Jansson och Adam Byström Johansson.

Nyköpings Hampus Andersson gjorde 2-2 efter 10.10.

John Moberg gjorde dessutom 2-3 efter 18.12 på pass av Joshua Laframboise och Alexander Stensson.

7.51 in i tredje perioden nätade Hudiksvalls Alexander Bjurström framspelad av Filip Lander och Christoffer Jansson och kvitterade för Hudiksvall.

Efter 16.13 slog Adam Byström Johansson till på pass av Lucas Thorstensson och avgjorde matchen. Byström Johansson fullbordade därmed lagets vändning.

Hudiksvalls Christoffer Jansson stod för ett mål och två assists.

Det här var Hudiksvalls andra uddamålsseger den här säsongen.

För Hudiksvall gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Nyköping är på åttonde plats.

Nästa motstånd för Hudiksvall är Piteå. Nyköping tar sig an Brödernas/Väsby hemma. Båda matcherna spelas lördag 3 februari 16.00.