Viggbyholms IK vann mot Nacka HK

Viggbyholm bröt Nackas segersvit

Efter fem segrar i rad i hockeytvåan östra herr för Nacka så tog vinstsviten slut borta mot Viggbyholm. Matchen på tisdagen i Hägernäs Ishall slutade 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

– Ikväll förlorade mot ett lag som var bättre än oss. Vi var inte på topp. Kanske tror vi att vi är bättre och det är farligt. Bara och sura lite och hoppas solen glimrar till imorgon, kommenterade Nackas tränare Janne Andersson efter matchen.

Första perioden var jämn. Viggbyholm inledde bäst och tog ledningen genom Ludvig Johansson efter 8.49, men Nacka kvitterade genom Sebastian Haglund bara två minuter senare. Efter 3.24 i andra perioden gjorde Viggbyholm 2-1 genom Johannes Sandberg.

Nacka kvitterade till 2-2 genom Hugo Fritzell efter 8.18 av perioden.

Viggbyholm gjorde 3-2 genom Gustav Mattsson efter 12.46.

Nacka gjorde 3-3 genom Filip Lekbrant efter 14.22 av perioden. 10.20 in i tredje perioden nätade Viggbyholms Mattias Tumba framspelad av Andreas Gällstedt och Emil Forsgren och gav laget ledningen för Viggbyholm.

Nacka kvitterade till 4-4 med fyra sekunder kvar att spela ännu en gång genom Hugo Fritzell på pass av Joakim Haglund och Lucas Biberg.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Viggbyholms tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nackas fjärde uddamålsförlust.

Viggbyholms nya tabellposition är 13:e plats, medan Nacka fortfarande leder serien, på samma poäng som Järfälla.

Fredag 2 februari spelar Viggbyholm borta mot Sollentuna 19.00 och Nacka mot Tierp hemma 19.10 i Nacka Ishall.