Grums IK Hockey förlorade mot BIK Karlskoga J20

Stark seger för BIK Karlskoga J20 i toppmatchen mot Grums

Det var två topplag som möttes i J20 Region väst herr på tisdagen. Och det slutade med seger för bortalaget BIK Karlskoga J20, som besegrade Grums med 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0) efter straffar i den tidiga seriefinalen.

Med fyra omgångar kvar är Grums på andra plats i tabellen, medan BIK Karlskoga J20 är klara seriesegrare. 25 poäng skiljer lagen åt.

BIK Karlskoga J20:s tränare Björn Östlund om matchen:

– Vi är väl inte helt nöjda med en tappad poäng men vi ska inte ta ifrån Grums deras prestation. Efter att vi tar ledningen med 3-2 med 5 minuter kvar trodde jag vi skulle få med oss alla 3 poäng, men med dryga minuten kvar lyckas de kvittera i spel 6-5. Att vi vinner straffläggningen visar ändå en styrka i laget och ett sug på att ta med extrapoängen.

Därmed har BIK Karlskoga J20 vunnit fyra matcher i rad i J20 Region väst herr, och har tio raka segrar på bortaplan.

BIK Karlskoga J20 tog ledningen efter 16.27, genom Noel Lindståhl framspelad av Linus Edström och Max Käll. BIK Karlskoga J20 gjorde 0-2 genom Erasts Nazarenko efter 5.46 i andra perioden.

Grums reducerade dock till 1-2 genom Casper Liljestrand efter 19.47 av perioden. 5.08 in i tredje perioden nätade Grums Isak Hammarstedt och kvitterade för Grums.

15.08 in i perioden slog Melvin Elofsson till på pass av Ludwig Sundström och William Bengtsson och gav laget ledningen för BIK Karlskoga J20.

Grums kvitterade till 3-3 med 1.26 kvar att spela genom Eric Granrud på pass av Teo Nilsson och Johan Eriksson.

I straffläggningen var det BIK Karlskoga J20 som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Anton Edström för.

Grums har en vinst och fyra förluster och 13–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Grums tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även BIK Karlskoga J20:s tredje uddamålsseger.

Grums tar sig an Orsa i nästa match borta lördag 3 februari 13.15. BIK Karlskoga J20 möter samma dag 12.00 Strömsbro hemma.