IFK Österåker Vikings HC förlorade mot Nynäshamns IF HC

Nynäshamn vann mot Österåker efter Jesper Linds två mål

Det blev Nynäshamn som gick segrande ur mötet med Österåker i Hockeytrean östra fortsättningsserie på bortaplan, med 5-1 (2-0, 0-0, 3-1).

– Ja vad säger man, -man måste tävla om man vill vinna hockeymatcher. Tyvärr är vi återigen för bekväma och då blir det svårt, kommenterade Österåkers huvudtränare Mikael Trång.

I början av matchen var Nynäshamn starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Alexander Byhlin och Jesper Lind.

Andra perioden blev mållös. 4.32 in i tredje perioden nätade Nynäshamns Oskar Amnér framspelad av Alexander Byhlin och ökade ledningen för Nynäshamn.

10.08 in i perioden slog Axel Risshall till på pass av Linus Westerlund och Fabian Strandberg och reducerade för Österåker. Men mer än så orkade Österåker inte med.

Efter 10.36 nätade Jesper Lind ännu en gång och ökade ledningen för Nynäshamn.

Efter 12.31 nätade Hampus Söderberg på pass av Oskar Amnér och ökade ledningen för Nynäshamn. 1-5-målet blev matchens sista.

Alexander Byhlin och Oskar Amnér gjorde båda ett mål och två assist för Nynäshamn.

Österåker har en vinst och fyra förluster och 18–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Nynäshamn har två vinster och tre förluster och 18–20 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Österåker nu ligger på sjätte plats. Nynäshamn är på fjärde plats.

Fredag 2 februari 19.30 spelar Österåker borta mot Norrtälje. Nynäshamn möter Farsta borta i Farsta Ishall tisdag 6 februari 19.30.