Hallsberg Hockey vann mot Smedjebacken HC

Hallsberg Hockey nollade Smedjebacken och vann med 3-0

Hallsberg Hockey vann på hemmaplan mot Smedjebacken i hockeytvåan västra B herr. Den målsnåla matchen med en klar seger för Hallsberg Hockey, 3-0 (0-0, 2-0, 1-0).

– Tycker att vi kontrollera matchen efter en del boxplay i inledningen. Klart att det var viktigt att få första målet. Tycker det var en lagseger. Kul för Lukas att hålla nollan. En svit efter två segrar är väl att ta i, men det är kul att vinna, kommenterade Hallsberg Hockeys tränare Gunnar Lejdborg.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var Hallsberg Hockey starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Johan Svidèn och Oskar Holmstedt. Till slut kom också 3-0-målet genom Martin Eriksson som ökade Hallsberg Hockeys ledning assisterad av Cristian Dalmo och Oscar Lindell efter 15.14 i tredje perioden. 3-0-målet blev matchens sista.

Hallsberg Hockey har tre segrar och två förluster och 15–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Smedjebacken har en vinst och fyra förluster och 9–25 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Hallsberg Hockey på sjätte plats i tabellen, och Smedjebacken är på åttonde plats.

På fredag 2 februari 19.00 spelar Hallsberg Hockey hemma mot Fagersta, och Smedjebacken hemma mot Hallstahammar.