Flemingsbergs IK förlorade mot Järfälla HC

Emil Broed matchhjälte när Järfälla vann mot Flemingsberg

Järfälla tog till slut hem segern mot Flemingsberg i matchen borta i Visättra Ishall på tisdagen. Segermålet för Järfälla stod Emil Broed för 18.46 in i tredje perioden. Matchen i hockeytvåan östra herr slutade 4-5 (3-1, 0-1, 1-3).

Järfällas tränare Thomas Ahlperby:

– En vilja att aldrig ge upp och att vi har spelare som Emil Broed, som kan göra mål på de chanser som dyker upp.

Segern var Järfällas fjärde på de senaste fem matcherna.

Flemingsberg tog ledningen efter 8.54, genom Rasmus Hagström på pass av Loke Johansson och Leon Gustafsson.

Järfälla kvitterade till 1-1 efter 14.14, när Kalle Broed slog till framspelad av Linus Nordin.

Flemingsberg tog ledningen på nytt efter 17.33, när Leon Gustafsson fick träff assisterad av Matthias Sundberg och Niklas Gold.

Laget ökade också ledningen till 3-1 efter 18.01, när Loke Johansson hittade rätt.

Efter 19.33 i andra perioden slog Arshia Dajalood till, framspelad av Linus Nordin och Adrian Sjöqvist och reducerade åt Järfälla. 3.42 in i tredje perioden slog Emil Broed till på pass av Nicklas Larsson-Tysell och kvitterade för Järfälla.

5.15 in i perioden nätade Flemingsbergs Kristopher Dahling framspelad av Matthias Sundberg och Niklas Gold och gav laget ledningen för Flemingsberg.

Efter 11.40 slog Love Lindquist till på pass av Emil Broed och Linus Svensson och kvitterade för Järfälla.

Järfälla avgjorde matchen med 1.14 kvar att spela på nytt genom Emil Broed på pass av Oliver Edberg Mäkinen och Niklas Thorin. Broed fullbordade därmed Järfällas vändning.

Emil Broed gjorde två mål för Järfälla och spelade fram till ett mål.

Det här var Flemingsbergs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Järfällas fjärde uddamålsseger.

För Järfälla gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan Flemingsberg är på sjunde plats.

På fredag 2 februari 19.00 spelar Flemingsberg borta mot Haninge, och Järfälla hemma mot Värmdö.