Växjö Lakers HC vann mot Luleå HF
J20 Nationell

Växjö starkast – avgjorde i förlängningen mot Luleå

Matchen mellan Växjö och Luleå i J20 Nationell Top 10 herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Vilmer Grundström som stod för det avgörande målet.

Efter fyra segrar i rad för Luleå tog det stopp. Växjö tog i stället fjärde segern i rad.

Gästerna Luleå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.02 slog Jakob Ihs Wozniak till assisterad av David Granberg och Oskar Lundkvist.

Växjö kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.14 nätade Leo Sahlin Wallenius på pass av Vilmer Grundström och Fabian Hellström.

Luleå tog ledningen på nytt efter 14.32, när Oskar Lundkvist hittade rätt framspelad av Jakob Ihs Wozniak och David Granberg.

Andra perioden blev mållös. 11.44 in i tredje perioden nätade Växjös Jakub Stancl och kvitterade för Växjö. I förlängningen tog det 1.00 innan Växjö också avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Vilmer Grundström, på pass av Leo Sahlin Wallenius och Leo Isaksson.

Det här var Växjös andra uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Växjö ligger på andra plats i tabellen, och Luleå är på fjärde plats.

Lördag 3 februari spelar Växjö borta mot Brynäs 17.00 och Luleå mot HV 71 borta 12.45 i Prolympiahallen.