Skellefteå AIK vann mot Örebro Hockey J18
J18 Nationell

Två snabba mål gav Skellefteå tre poäng mot Örebro Hockey J18

Matchen mellan hemmalaget Skellefteå och gästande Örebro Hockey J18 var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Skellefteå två snabba mål – genom Theo Landström till 6-4 och två minuter senare Viktor Klingsell till 7-4 och vann matchen i J18 Nationell norra herr med 7-4 (1-2, 3-2, 3-0).

– Sista 8 minuterna i andra tar vi tag i matchen. Får lite längre anfall. 5-4 målet gjorde vi när det var 6 minuter kvar. Samt 6-4 när det var 4 minuter kvar. 7-4 i tom kasse. Stark vändning av oss. Karaktärsvinst, tyckte Skellefteås tränare Johan Karlsson, efter matchen.

Örebro Hockey J18 startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Noah Pettersson Askling och Robbin Stenström innan Skellefteå svarade och gjorde 2-1 genom Viktor Lundström. Skellefteå förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Skellefteå spelade bra i tredje perioden och gick från 4-4 till 7-4 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Noel Nyberg, Theo Landström och Viktor Klingsell och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.14 kvar att spela.

Viktor Klingsell gjorde ett mål för Skellefteå och tre målgivande passningar och Theo Landström stod för två mål och ett assist.

Skellefteå har tre segrar och två förluster och 18–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Örebro Hockey J18 har två vinster och tre förluster och 20–21 i målskillnad.

Det här betyder att Skellefteå nu ligger på fjärde plats i tabellen, och Örebro Hockey J18 är på sjätte plats.

Lördag 3 februari 15.30 spelar Skellefteå borta mot Timrå. Örebro Hockey J18 möter Mora borta i Smidjegrav Arena torsdag 1 februari 19.00.