Gislaved vann mot Ulricehamns IF

Tre poäng till Gislaved efter avgörande i slutperioden mot Ulricehamn

Gislaved vann hemma mot Ulricehamn i Hockeytvåan södra vår herr med 4-3 (1-1, 1-1, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Gislaved avgjorde.

– Väldigt jämn match idag. Vi får styra mycket av händelserna men lyckas inte göra tidiga mål. Efter mycket slit från våra spelare så får vi en ledning i tredje och håller ut. Skönt med tre poäng, nu är vi på rätt spår igen efter en lite tyngre period, kommenterade Gislaveds tränare Marcus Ittonen.

Första perioden var jämn. Ulricehamn inledde bäst och tog ledningen genom Carl Svensson efter 6.20, men Gislaved kvitterade genom Albin Nelenius efter 11.01. Ulricehamn tog ledningen på nytt, återigen genom Carl Svensson efter 5.34 i andra perioden.

Med 2.19 kvar att spela av perioden kunde Wille Mårtensson göra 2-2 för Gislaved. Gislaved startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 2-2 till 4-2 genom mål av Nicholas Nuuttila och Ahlbin Hernod. Ulricehamn gjorde 3-4 genom Dennis Landgren efter 17.51 men kom aldrig närmare.

Ulricehamns Dennis Landgren stod för tre poäng, varav ett mål.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Gislaved med 15–17 och Ulricehamn med 15–15 i målskillnad. Det här var Gislaveds tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Ulricehamns tredje uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Gislaved på andra plats och Ulricehamn på nionde plats.

I nästa match, onsdag 31 januari 19.00, har Gislaved Hanhals Kings borta i Kungsbacka Ishall, medan Ulricehamn spelar hemma mot Stenungsund.